A Williams csapat titkos fegyvere: Franco Colapinto, az új F1-es tehetség

A Williams csapat titkos fegyvere: Franco Colapinto, az új F1-es tehetség

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A hétvégi Olasz Nagydíjon Logan Sargeant helyén debütál a 21 éves argentin – de ki is ő valójában, milyen eredményeket ért el az F1 felé vezető úton?

A Williams csapat bejelentette, hogy Logan Sargeantot meneszti, helyére Franco Colapintót ültetik. Colapinto 9 évesen kezdte gokartos pályafutását Argentínában, majd sikeres volt a formulaautózásban is. 2021-ben már részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen is sportautók kategóriában. A 2022-es és 2023-as szezonban a Formula-3-ban remekelt, majd a Williams akadémiájának tagja lett, és most F2-ben versenyez.

Az ifjú argentin pilóta kevés tapasztalattal rendelkezik még az F1-es autók vezetése terén, de 2023-as szezon végén lehetőséget kapott az Abu Dhabi teszten és egy szabadedzésen Silverstone-ban. Colapinto a Williams történetének 49. versenyzője lesz, és a második argentin pilóta a csapatban Carlos Reutemann után. A 21 éves versenyző az F1 történetében az 777. rajthoz álló pilóta lesz, a Monzában viselt autóján a 43-as rajtszám szerepel majd. A Williams bejelentése szerint Colapinto a csapattal való kalandja jelenleg csak a szezon hátralévő részére szól, jövőre pedig Carlos Sainz lesz az új csapattársa.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések